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  June 24, 1975

Mr. John Searcy
Tennessee Public Service Commission
Cordell Hull Building
Nashville, Tennessee  37219

Dear Mr. Searcy:

This responds to your letter of June 10, 1975, referring to our opinion that "a violation of Section
192.63 occurs when a component which is not marked...is used in a pipeline..."  You state to the
contrary that a marking violation can never occur in light of our interpretation that "Section
192.63 does not require that markings be maintained after installation."

It does not follow that because markings need not be maintained after installation, Section 192.63
cannot be violated.  Like the design requirements in Part 192, the marking requirement is one
which must be met before a pipeline is placed in operation.  It does not have continuing
application thereafter.  Still, because the regulations in Part 192 apply to pipeline facilities actually
used in the transportation of gas, a person cannot be charged with a violation of Section 192.63
until a component not marked as required is placed in operation.

Strictly speaking, in the case of a violation of Section 192.63, Section 192.13 should also be
included in stating the violation.  That Section makes it clear that a person may not operate a
pipeline unless all applicable requirements in Part 192 are met.

  Sincerely,

  Joseph C. Caldwell
  Director
  Office of Pipeline Safety


